Malzemeler
175 Gr Ufalanmış bisküvi
1 Su bardağı toz şeker 2 parmak eksik
6 Çorba kaşığı tereyağ
Bir buçuk kutu labne peyniri
2 Adet yumurta çırpılmış olarak
1 Çay kaşığı vanilya
1 Çay kaşığı limon suyu
2 Çay kaşığı esmer şeker1 Paket Vişne jölesi
1 Kase dolusu taze vişne veya dondurulmuş da tercih edebilirsiniz.
1 Su bardağı toz şeker 2 parmak eksik
6 Çorba kaşığı tereyağ
Bir buçuk kutu labne peyniri
2 Adet yumurta çırpılmış olarak
1 Çay kaşığı vanilya
1 Çay kaşığı limon suyu
2 Çay kaşığı esmer şeker1 Paket Vişne jölesi
1 Kase dolusu taze vişne veya dondurulmuş da tercih edebilirsiniz.
Yapılış;
Not: Cheesecakenin çatlamaması için pişirirken fırına 1 kase su koyalım.
1.Aşama
Bisküvileri iyice ufaladıktan sonra üzerine 6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile şekeri ilave edin.Bisküviler tereyağ ile iyice özleşene kadar karıştırın.Elde ettiğiniz bu karışımı 23cm çapında kelepçeli bir kalıba eliniz ile bastırarak iyice yayın. Ayrı bir kabın içine labne peynirini alın ve çırpılmış yumurtaları,1 çay kaşığı vanilyayı,limon suyunu ve 2 çay kaşığı esmer şekeri ekleyin.
Krem gibi olana kadar karıştırın.Elde ettiğiniz bu karışımı bisküvinin üzerine yayın.
180 Derece sıcaklıkta fırında yarım saat pişirin.Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında ortalama 2 saat soğuyana kadar bekletin.
2.Aşama
Buzdolabından çıkardıktan sonra vişne jölesini paketin üzerindeki tarif gibi hazırlayın.Kalıptan çıkarmadan cheesecake in üzerine dökün.Donması için bekletin.
3.Aşama
Son olarak vişneleri üzerine dizin.İyi donduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Son olarak vişneleri üzerine dizin.İyi donduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder