YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
29 Ocak 2017 Pazar
PANDİSPANYA KEKİ
MALZEMELER:
1 Su Bardağı Şeker
3/4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Buğday Nişastası
1/5 Paket Tereyağı
3 Adet Yumurta Sarısı
3 Adet Yumurta Beyazı
1/2 Çay Kaşığı Tuz
YAPILIŞI:
Un ve nişastayı en az üç kere ince elekten geçirip havalandırın. Tuzu bu aşamada ilave edebilirsiniz. Yumurta beyazlarını şeker ile mikserde hızlı devirde çırparak koyu bir krema kıvamı elde edin. 1/5 Paket (50 gr) tereyağını yakmadan kısık ateşte eritin. Yumurta sarılarını tereyağı ile karıştırın. Unlu karışımı tereyağı karışımına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz tepsideki pandispanya çemberine alın. Önceden ısıtılmış 180 Cº turbo fırında 20 dakika pişirin
.AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder