MALZEMELER:
1 litre süt
1yarim su bardagi pirinç
1 su bardagi seker
1 çorba kasigi nisasta
2 yumurta sarisi
yarim paket vanilya
YAPILIŞI:Yapılışı
Pirinci yıkayıp, suyunu süzelim.
Pirincin içine 2-3 su bardağı su ilave edip, haşlayalım ve fazla suyunu süzelim.
Tencereye sütü, pirinci koyalım ve 15-20 dakika kaynatalım.
Üzerine toz şekeri ilave edip, kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatalım.
Nişastayı yarım su bardağı su ile açalım ve yavaş yavaş sütlaca ilave edip, 3-4 dakika daha kaynatalım.
Sonra vanilyayı ilave edip, karıştıralım ve sütlacı kaselere paylaştıralım.
Yumurtanın sarısını iyice çırpalım ve kaselerin üzerine paylaştıralım.
Fırın tepsisine 2 parmak kadar su doldurup, kaseleri içine yerleştirelim.
Fırında Sütlaçları önceden ısıtılmış 200° fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
Pirincin içine 2-3 su bardağı su ilave edip, haşlayalım ve fazla suyunu süzelim.
Tencereye sütü, pirinci koyalım ve 15-20 dakika kaynatalım.
Üzerine toz şekeri ilave edip, kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatalım.
Nişastayı yarım su bardağı su ile açalım ve yavaş yavaş sütlaca ilave edip, 3-4 dakika daha kaynatalım.
Sonra vanilyayı ilave edip, karıştıralım ve sütlacı kaselere paylaştıralım.
Yumurtanın sarısını iyice çırpalım ve kaselerin üzerine paylaştıralım.
Fırın tepsisine 2 parmak kadar su doldurup, kaseleri içine yerleştirelim.
Fırında Sütlaçları önceden ısıtılmış 200° fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder