Malzemeler;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı un
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1 tutam kekik
Üzeri için;
- 1 adet domates
- 2 adet dilimlenmiş biber
- Sucuk dilimleri
- Kaşar rendesi
Hazırlanışı;
- Yumurtayı karıştırma kabına alın.
- Üzerine yoğurdu ekleyip,tuz ilave edin.
- 4 kaşık unun yarısını ve yarım kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Kalan unu da azar azar ekleyin.
- Hamurun kıvamı yumuşak olsun ki daha lezzetli olsun.
- Eğer elinizi çok yapışırsa çok az yağ ekleyip un ilave edebilirsiniz.
- Pizzayı pişireceğiniz tencereyi yağlayın..
- Yağladığınız tencereye hazırlamış olduğunuz hamuru yayın.
- Salça,yağ ve kekiği karıştırıp çok koyu olursa biraz su ilavesiyle açıp hamurun üzerine gezdirin.
- Rendelenmiş kaşarın yarısını hamurun üzerine serpiştirin.
- Domates,biber ,sucuk yerleştirip tekrar kaşar serpiştirin ve kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
- Pişen pizzayı dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder