YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
31 Ocak 2017 Salı
TON BALIKLI MAKARNA
MALZEMELER:
200 gram ton balığı
Yarım paket margariN
1 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı un
1 kutu krema
2 adet yumurta
150 gram perdelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet taze soğaN
1 adet kırmızıbiber
2 adet küçük boy domates
Tuz, karabiber
Süslemek için: Havuç, siyah zeytin, kırmızıbiber, patlıcan
YAPILIŞI:
Makarnayı tuz ve sıvıyağ kattığınız suda 8-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve bir kâseye alın. Bir tavada erittiğiniz tereyağında unu hafifçe kavurun. Kremayı ilave edip karıştırın ve soğuması için kenara alın. Makarnanın içine yağı süzdürülmüş ton balığını, soğuttuğunuz kremalı harcı, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış taze soğan ve kırmızıbiber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, tuz, karabiber katıp karıştırın. İstediğiniz formdaki bir kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Havuç, siyah zeytin, kırmızıbiber ve patlıcanla süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder