MALZEMELER:
* 2 kg lahana
* 300 gr kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 2 su bardağı bulgur (Pilavlık)
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı reyhan
* 1/2 demet maydanoz
* Pulbiber
* Tuz
Üzeri İçin:
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak lahanayı yapraklarından ayırıyoruz.Tencereye su koyuyoruz.Kaynayınca lahana yapraklarını suya batırıp 1-2 dakika bekletip süzgece alıp, soğuk suyun içine koyuyoruz.Lahanaları soğuk suyun içinden süzgece alıyoruz.Bir kabın içine kuru soğanları yemeklik doğruyoruz.Kıymayı, bulguru, salçayı, reyhanı, maydanozu, tuzu, pul biberi ilave ediyoruz.Bütün malzemeyi elimizle güzelce karıştırıyoruz.Lahanadan ince şeritler halinde kesip bir ucuna içten koyuyoruz.Üçgen şeklinde sarıyoruz. Lahanalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.Tencereye doldurduğumuz dolmaları sıralıyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı, sıvı yağı üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup kısık ateşte dolmaları pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder