Tatlı pastalar için harika bir sos. Evde vişne yoksa şekerini eklemeden vişne reçeli ile de yapabilirsiniz.
1.VİŞNE SOSU İÇİN
Malzemeler;
- 2 su bardağı vişne suyu,
- 1 çay bardağı şeker,
- 3 yemek kaşığı nişasta.
- 1-Tüm malzemeyi bir tencere koyun ve devamlı karıştırarak pişirin.
- 2-Kıvam aldığında soğutun ve soğuk olarak kullanın.
- 2.VİŞNE SOSU İÇİN
Malzemeler:
- Yaklaşık 1 su bardağı dolusu dondurulmuş veya taze, çekirdeği ayıklanmış vişne
- yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 su bardağı su
- Ayrıca 2 buçuk silme yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı su
- Gerekirse yarım su bardağı kaynamış su (kıvan ayarlamak için)
- Vişneleri tencereye alıp üzerine toz şeker ve suyu ekleyip ocağı açın.
- Ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Nişastayı su ile çözerek karışıma bir yandan karıştırırken diğer yandan ince akıtarak yedirin.
- Sos hemen koyulaşacaktır. İstediğiniz sos kıvamından biraz daha ince olacak şekilde gerekirse azar azar sıcak su ekleyip karıştırarak kıvamını ayarlayın.
- Ocağı kapatıp ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakın.
- Sütlü tatlı, cheesecake ve pastaların üzerinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder