3 Ocak 2017 Salı

VİŞNE SOSU YAPIMI


Tatlı pastalar için harika bir sos. Evde vişne yoksa şekerini eklemeden vişne reçeli ile de yapabilirsiniz.
1.VİŞNE SOSU İÇİN
Malzemeler;
  • 2 su bardağı vişne suyu,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı nişasta.
  • 1-Tüm malzemeyi bir tencere koyun ve devamlı karıştırarak pişirin.
  • 2-Kıvam aldığında soğutun ve soğuk olarak kullanın.
  • 2.VİŞNE SOSU İÇİN
Malzemeler:
  • Yaklaşık 1 su bardağı dolusu dondurulmuş veya taze, çekirdeği ayıklanmış vişne
  • yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Ayrıca 2 buçuk silme yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı su
  • Gerekirse yarım su bardağı kaynamış su (kıvan ayarlamak için)
    1. Vişneleri tencereye alıp üzerine toz şeker ve suyu ekleyip ocağı açın.
    2. Ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
    3. Nişastayı su ile çözerek karışıma bir yandan karıştırırken diğer yandan ince akıtarak yedirin.
    4. Sos hemen koyulaşacaktır. İstediğiniz sos kıvamından biraz daha ince olacak şekilde gerekirse azar azar sıcak su ekleyip karıştırarak kıvamını ayarlayın.
    5. Ocağı kapatıp ara sıra karıştırarak ılınmaya bırakın.
    6. Sütlü tatlı, cheesecake ve pastaların üzerinde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: