Malzemeler :
3 yumurta
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı turşu suyu.
1 çay kaşığı tarhun tozu
4 Dal maydanoz
Baharat,tuz
Yapılışı :
Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın (Yaklaşık 12 dak.). Haşlanmış yumurtaları ortadan uzunlamasına ikiye kesin ve sarılarını çıkartın.
Maydonozdan süslemek için 6 yaprak ayırın ve kalanını çok ince doğrayın. Tüm malzemeleri yumurta sarısına ekleyip püre haline getirin.
İç dolguyu Yumurta beyazına doldurun. Yıldız uç ve sıkma torbası varsa daha estetik bir görüntü elde edebilirsiniz.
Kenarlarına maydonoz yapraklarını kondurun.
Püf noktaları :
-Yumurtaların çabuk soyulması için haşlama suyuna 1 limon dilim atın.
-Yumurtaların çabuk soyulması için haşlama suyuna 1 limon dilim atın.
– Yumurtanın sarısı bu resimdekiler gibi ortada kalsın istiyorsanız. Yumurta haşlanırken, yumurtaları bir kaşıkla sürekli çevirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder