Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 300 gram tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Ceviz
- 1 su bardağı ılık süt
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Cevizli Ev Baklavası Yapılışı:
Şerbeti hazırlamak için şekeri ve suyu derin bir tencereye koyun.
15 dakika kaynatın ve içine limon suyunu ekleyip beş dakika daha kaynatın.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Erimiş tereyağı, sıvı yağ, sirke, tuz, un, kabartma tozu, yoğurt ve yumurtayı bir kaba alın.
Ilık süt yavaş yavaş eklenerek hamuru yoğurun.
Hamuru otuz ayrı bezeye ayırın.
Bezeleri bir kaba alın ve üzerine nemli bir bez kapatın.
Nişasta ve unu bir kaseye alın.
Bezeleri bu un ve nişasta karışımı ile açın ve her bezeyi incecik bir yufka haline getirin.
Önceden yağladığınız tepsiye üç kat yufka serin ve üstüne ceviz serpin.
Bundan sonra bir kat ceviz, bir kat yufka olacak şekilde tepsiye yufkaları yerleştirin.
Daha sonra baklavayı dilimleyin.
Tavada tereyağını iyice kızdırın.
Baklava hamurunun üzerine dökün.200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Soğuk şerbeti sıcak olan tatlının üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder