15 Şubat 2017 Çarşamba

ÇİKOLATALI TAVA KURABİYESİ


Bu kurabiyeyi isterseniz tavada kısık ateşte devamlı çevirerek de pişirebilirsiniz.

Malzemeler;
200 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tutam tuz
 
Arası için Malzemeler
1 su bardağı damla çikolata


YAPILIŞI
Tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri mikserle iyice çırpın, yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin ardından kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyip yoğurun.
Ardından hamuru iki eşit parçaya bölün. Tavanın tabanına bir hamur parçasını yayın ocakta 10 dakika kadar pişirin.
Üzerine  damla çikolatayı yayın ve kalan hamuru yağlı kağıt arasında açıp çikolata  üzerini kapattıktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: