15 Şubat 2017 Çarşamba

Urfa Kebabı tarifi



Malzemeler:
1 kilo gram kuzu eti
300 gram kuyruk yağı
½ çay bardağı pul biber
1 tatlı kaşığı isot
2 tatlı kaşığı tuz
Tırnak pide
Urfa Kebabı Yapılışı:
Etin sinirlerini temizleyip bıçak ucu ile ezin. Eti ince ince dövünce buzdolabına koyun.
Kuyruk yağını da bıçak ucu ile ezin .
Et ile kuyruk yağını birleştirip tekrar bir bıçak ucu ile ezin.
Etin içine tuzu ekleyin ve iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz eti buzdolabında iki saat bekletin ki şiş de dursun.
Yoğrulmuş eti şişlere dikkatli bir biçimde arada elinizi ıslatarak takın ve iyice şişe yapıştırın, mangal köz haline gelince şişleri mangala yerleştirin.
Şişleri sürekli çevirerek her tarafının eşit pişmesini sağlayın.
Tırnak pideyi şişlere bastırın ve  fazla yağını alın.
Pidenin üzerine şişleri çekin  kebabı közlenmiş biber ve domates ile birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: