15 Şubat 2017 Çarşamba

ÇİKOLATALI LABNELİ PASTA


Çok hafif ve lezzetli bir pasta.

Kekinin Malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • Piştikten sonra ıslatmak için: 1 su bardağına yakın süt
 Krema Malzemeleri
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50.gr tereyağı
  • 80 gr.” bitter çikolata
  • 100 gr. labne peyniri
Arası için: 2 adet muz,
Kaplamak için: 1 poşet kakaolu krem şanti
Üzerine serpmek için: Çikolata kırıkları ve vişne taneleri
Yapılışı;
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın (3-4 dakika)
  • Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karışana kadar çırpın.
  • Yağlanıp unlanmış  tepsiye dökün.
  • Yalnız tepsinin kenar kısımlarını yağlamayın.
  • Hamuru tepsiye döküp yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun.
  • Kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün.
  • Yaklaşık 20 dakikaya  pişmiş olacaktır.
  • Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa  süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. 1 su bardağına yakın sütün yarısıyla önce kekin alt kısmını ıslatın. Kremayı her yerine yayın. Sonra kekin  üst kısmını ıslatın.
  • Kremayı sadece üst kısma yayın. Eğer krema kalırsa bir sıkma torbasına koyup dilediğiniz şekilde süsleyin.    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: