Çok hafif ve lezzetli bir pasta.
Kekinin Malzemeleri
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- Piştikten sonra ıslatmak için: 1 su bardağına yakın süt
Krema Malzemeleri
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 50.gr tereyağı
- 80 gr.” bitter çikolata
- 100 gr. labne peyniri
Arası için: 2 adet muz,
Kaplamak için: 1 poşet kakaolu krem şanti
Üzerine serpmek için: Çikolata kırıkları ve vişne taneleri
Yapılışı;
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın (3-4 dakika)
- Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karışana kadar çırpın.
- Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün.
- Yalnız tepsinin kenar kısımlarını yağlamayın.
- Hamuru tepsiye döküp yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun.
- Kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün.
- Yaklaşık 20 dakikaya pişmiş olacaktır.
- Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
- Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. 1 su bardağına yakın sütün yarısıyla önce kekin alt kısmını ıslatın. Kremayı her yerine yayın. Sonra kekin üst kısmını ıslatın.
- Kremayı sadece üst kısma yayın. Eğer krema kalırsa bir sıkma torbasına koyup dilediğiniz şekilde süsleyin. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder