23 Şubat 2017 Perşembe

Nutellalı Kek




Malzemeler:
4 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı Nutella
2 yemek kaşığı nişasta
1 pk. vanilya şekeri
1 pk. kabartma tozu
Üzeri için:
4 çorba kaşığı Nutella
Yapılışı :
Yumurtaların beyazlarını küçük bir kaseye ve sarılarını ise büyük bir kaba koyun. 1 bardak toz şekerin yarısını yumurta beyazlarının içine diğer yarısını sarıların içine aktarın. Yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpın. Sırası gelene kadar bir kenarda beklemeye alın.
Yumurta sarılarını şekeri eriyene kadar çırpın. Sıvıyağı ve sütü ekleyip karıştırın.  Un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozu ekleyip malzemeleri iyice birbirine yedirin. Son olarak 5 kaşık nutellayı ekleyin. Koyu bir kıvama sahip olan hamura bir kenarda bekleyen yumurta beyazını acele etmeden azar azar hamura yedirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek hamurunu yuvarlak bir kalıba boşaltıp ısınmış fırına sürün. Yaklaşık yarım saat sonra kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kekin üzeri için 4 kaşık Nutella’yı bir kaseye koyup benmari usulü eritin. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve erimiş Nutella’yı üzerinde gezdirin. Kekin çikolatası donduğunda servise hazır demektir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: