MALZEMELER;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
İçi İçin:
- 150 gr. kadar elma marmelatı
Mayayı ılık süt içinde eritin ve havuz şeklinde derin bir kapta buluna unun ortasına dökün. Diğer hamur malzemelerini de ekleyip hamuru yoğurun ve üzerini nemli bir bez ile örtüp bir kaç saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru 6-7 parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayın ve bir merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru önce ikiye sonra 3’e bölüp 6 dilim elde edin. Her dilimin geniş kısmına marmelattan bir parça koyup yanlarından kapatmadan rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm hamurlar bitince üstlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve tepsi mayası için bir saat daha bekletip 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder