YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
1 Şubat 2017 Çarşamba
EL YAPIMI KIYMALI SU BÖREĞİ
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN.
5,5 su bardağı un.
6 adet yumurta.
1 fiske tuz.
Su.(3 yumurta kabuğu)
İÇ HARCI İÇİN.
700 g dana kıyma.
3 adet kuru soğan.
Yarım demet maydanoz.
Yarım çay bardağı sıvıyağ.
Karabiber.
Kimyon
Tuz.
HAZIRLANIŞI
Un geniş bir kaba alınır. Tuz atılır. 6 adet yumurta kırılır. 3 yumurta kabuğunda su bırakılır. Ortalama 4,5 bardak unla sert bir hamur yoğurulur.
Kıyma tavaya alınır. Üzerine sıvıyağ gezdirilir. Kavrulunca soğanları bırakılır. Karabiberi, tuzu ve kimyonu atılıp ocaktan alınır. Doğranan maydanozla harmanlanıp iç harcı hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Yoğurulan hamurdan 8 beze elde edilir. Büyükçe açılır. Her biri teker teker tuz atılan bol sıcak suda 1-2 dakika haşlanır. Kevgirle sudan alınır alınmaz soğuk suya batırılarak şoklanır.
Haşlanan 4 yufka aralarına eritilen tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürülerek yağlanan fırın tepsisine üst üste dizilir. Soğuyan iç harç konur ve diğer 4 yufkaya aynı işlem uygulanarak üzeri kapatılır.200 derece fırında pişirilir, dilimleyerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder