Hamuru İçin:
- 4,5 su b ardağı un
- 2-2,5 su bardağı su
- Tuz
İç Harcı İçin:
- 1,5 kg pırasa
- 1 yumurta
- Tuz, pul biber, zeytinyağ
Üzeri İçin:
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurun. Üzerine bir bez örtüp 1 saat kadar hamuru dinlendirin.
Pırasayı ince ince doğrayın. Sıvıyağ döktüğünüz derin bir tencerede pırasayı kavurun. Tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın. Pırasalar yumuşayınca içine 1 yumurtayı kırıp karıştırın. Bir kaç. dakika daha kavurup ocağın altını kapatın.
Yoğurduğunuz hamuru 4 parçaya bölün. Un serptiğiniz tezgahta büyük pasta tabağı kadar açın. Herbirinin üzerilerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ döküp yayın. 15-20 dk bekletin.
Düz bir zemine çarşaf ya da sofra bezi serin. Hamurlardan önce birini çarşafın üzerinde yavaş yavaş elinizle çektirerek uzatın. Bir kaç kaşık zeytinyağı incelttiğiniz yufkaların üzerine serpin. Pırasalı harçtan da yufkanın üstüne de serpin. Hamuru önce ikiye bölün.Sonra çarşafın her iki yönünden tutup kaldırarak hamurları yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye hamuru yuvarlayıp yerleştirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın ve tepsiye yerleştirin.Üzeri için yoğurt, yumurta ve zeytin yağını çırpın ve böreğin üstüne sürün.
Böreği 190 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder