MALZEMELER;
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ (ben zeytinyağ kullandım)
- 1/2 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
- 4-5 yaprak ince doğranmış pazı
- 1 adet kırmızı biber
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Üzeri İçin:
- Çörekotu
Yumurta, sıvıyağ ve sütü iyiyce çırpın. Sonra elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Kırmızı biberi çok küçük küpler halinde doğrayın. Pazı, ezilmiş peynir ve kırmızı biberi kek hamuruna ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Yağlanmış kare borcama hamuru döküp kaşık yardımıyla yaydırın. Üzerine çörek otunu serpip 160 derece fırında üstü kızarıp içi çekinceye kadar 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder