6 Mart 2017 Pazartesi

TEREYAĞLI PATATESLİ POĞAÇA



Malzemeler

  • 250 gram tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2 adet yumurta, (birinin sarısı üzeri için ayrılmış)
  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un 

2 orta boy patates
Karabiber, kırmızı toz biber, nane, tuz

Yapılışı

Hamur kabına mayayı ve toz şekeri koyalım,sütü ılıklaştırıp ekleyelim.Diğer malzemeleride ekleyip hamuru yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru kabarması için  bekletelim.
Patatesleri haşlayalım, kabuklarını soyup bir çatal yardımı ile ezelim. İçerisine baharatlarımızı ilave edelim
Mayalanan  hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açalım. Bir miktar iç koyup kapatalım.
Üzerlerine yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı suyu karıştırarak bir fırça yardımıyla sürelim. Çatala sağdan sola,soldan sağa çizerek şekil verelim.
200 derecede 30 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: