YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
4 Mayıs 2017 Perşembe
Hindistan Cevizli Pasta
Malzemeler:
• 8 adet yumurta
• 190 gr şeker
• 95 gr un
• 55 gr mısır unu
• 45 gr tereyağı (eritilmiş)
• 1 paket vanilya
iç kreması için:
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1.5 bardak süt
yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Dışı için:
1 paket kremşanti,süt, bolca Hindistan cevizi
Yapılışı:
1-Yumurta sarılarını mikser de 3-4 dk çırpın, şekerin yarısını ekleyip 2 dk daha çırpın.
2-Vanilyayı ekleyin karıştırın.
3-Ayrı bir kâsenin içinde yumurtanın aklarını iyice çırpın, kalan şekeri de ekleyip katılaşıncaya kadar çırpın.
4-Yumurtaların sarılarını yumurta aklarına ekleyip spatula ile karıştırın. Un ve mısır ununu eleyerek ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın.
5-Ardından tereyağını ilave edip son kez karıştırın.
6-Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt kesin kalıbın kenarlarını yağlayın ve karışımı dökün.
7-180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.
8-Ardından soğumaya bırakın ve ters çevirerek servis tabağına alın.
9-Kekinizi enine 2 eşit parçaya bölün.
Kremanın yapımı ;
Teflon derince ve ufak bir tencerede un,süt ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamına getirin pişince de Hindistan cevizini katıp bilendir ile 2-3 dakika kadar çırpın.
10- Soğumuş kekleri şekerli süt ile nemlendirin.
11- Ilık kremayı tabana güzelce yayın.
12- 2. keki üste yerleştirin ve onu da aynı şekilde hafifçe nemlendirin.
13- Kremşanti ile pastayı güzelce sıvayın ve bol Hindistan cevizi serpin.
14- 5-6 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder