4 Mayıs 2017 Perşembe

Tereyağlı Bisküvi




Malzemeler;
2 bardak  çok amaçlı un 
½ çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı  kahverengi şeker
1 su bardağı ayran,soğuk olacak
¼ fincan  krema, soğuk olacak
6 tatlı kaşığı tereyağı, soğuk olacak
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
 Yapılışı;
1- Fırını 200 dereceye  önceden ısıtın.
2- Kurabiye tepsisine yağlı kağıdı serin. Kenara koyun.
3- Büyük bir kapta un, tuz ve kahverengi şekeri ekleyin.
4- Soğuk tereyağı,kaşar, krema ve ayranı  ilave edin.
5- Yavaşça ve çok yavaş bir şekilde un karışımı ile karıştırın.
6- Un karışımı ıslanıncaya kadar hafifçe karıştırın (fazla karıştırmayın)
7-Tezgahı unlayın, hamuru  tezgaha alın.
8- Hamurun üstüne un serpin ve ellerinizi unlayın.
9- Hamuru elle veya tezgaha yapışmayacak kadar hafifçe  birkaç kez katlanıp yoğrulmasını sağlayın.
10-Hamuru yavaşça  5 cm kalınlığında  açın.
11- Yuvarlak hamur kesiciyi unlayın ve hamuru  kesin.(su bardağı da olur)

12- Her bir bisküvinin ortasına parmağınızla bastırın,üzerine hafif tereyağı sürün.
13- 10-12 dakika veya rengi altın oluncaya kadar pişirin. (Bazen 14 dakika sürebilir)
14-Fırından çıktıktan sonra eritilmiş tereyağını fırça ile hafifçe sürün .
Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: