YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
4 Mayıs 2017 Perşembe
Tereyağlı Bisküvi
Malzemeler;
2 bardak çok amaçlı un
½ çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1 su bardağı ayran,soğuk olacak
¼ fincan krema, soğuk olacak
6 tatlı kaşığı tereyağı, soğuk olacak
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
Yapılışı;
1- Fırını 200 dereceye önceden ısıtın.
2- Kurabiye tepsisine yağlı kağıdı serin. Kenara koyun.
3- Büyük bir kapta un, tuz ve kahverengi şekeri ekleyin.
4- Soğuk tereyağı,kaşar, krema ve ayranı ilave edin.
5- Yavaşça ve çok yavaş bir şekilde un karışımı ile karıştırın.
6- Un karışımı ıslanıncaya kadar hafifçe karıştırın (fazla karıştırmayın)
7-Tezgahı unlayın, hamuru tezgaha alın.
8- Hamurun üstüne un serpin ve ellerinizi unlayın.
9- Hamuru elle veya tezgaha yapışmayacak kadar hafifçe birkaç kez katlanıp yoğrulmasını sağlayın.
10-Hamuru yavaşça 5 cm kalınlığında açın.
11- Yuvarlak hamur kesiciyi unlayın ve hamuru kesin.(su bardağı da olur)
12- Her bir bisküvinin ortasına parmağınızla bastırın,üzerine hafif tereyağı sürün.
13- 10-12 dakika veya rengi altın oluncaya kadar pişirin. (Bazen 14 dakika sürebilir)
14-Fırından çıktıktan sonra eritilmiş tereyağını fırça ile hafifçe sürün .
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder