4 Mayıs 2017 Perşembe

NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK


Malzemeler;
Tavuk parçaları

Bekletmek için sosu;
 2 su bardağı ayran
2 Yemek kaşığı tuz
1/4 fincan sıcak ketçap
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sarımsak tozu

Un kaplaması;
1-1/5 bardak un
Tuz
Karabiber

Yapılışı;

1- Sos malzemelerini derin  bir kapta birleştirin.
2- Tavuk parçalarını derin bir kaba koyun ve tavuğun üzerine tuzlu sosu dökün. Tavuklar sosla tamamen kaplanmış olmalıdır.
3- 1 saat boyunca bekletin.
4- Bir saat sonra sosu dökün ve tavuğu iyice yıkayın,sonra süzülmesi için fırın teline koyun,bekletin.
5- Un kaplamasını bir kapta iyice  karıştırın.
6- Tavuk parçalarının her tarafını  unla iyice  kaplayın.
7- Un hafif sarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
8- Aynı işlemi ikinci kez  tekrarlayın.
9- Fritözde  yağı iyice kızdırın.
10- Tavuğu sıcak yağda kızartın ve altın kahverengi rengini alıncaya kadar kızartın. kalça ve kanatlarını birlikte kızartın ve beyaz etleri birlikte kızartın. Pişirme süresi tavuk boyutuna ve kullanılan yönteme göre değişir.
11- Kağıt havluların üzerine bir tel rafa çıkarın.
Sıcak servis yapın !!
Keyfini çıkarın!

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: