YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
4 Mayıs 2017 Perşembe
NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK
Malzemeler;
Tavuk parçaları
Bekletmek için sosu;
2 su bardağı ayran
2 Yemek kaşığı tuz
1/4 fincan sıcak ketçap
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sarımsak tozu
Un kaplaması;
1-1/5 bardak un
Tuz
Karabiber
Yapılışı;
1- Sos malzemelerini derin bir kapta birleştirin.
2- Tavuk parçalarını derin bir kaba koyun ve tavuğun üzerine tuzlu sosu dökün. Tavuklar sosla tamamen kaplanmış olmalıdır.
3- 1 saat boyunca bekletin.
4- Bir saat sonra sosu dökün ve tavuğu iyice yıkayın,sonra süzülmesi için fırın teline koyun,bekletin.
5- Un kaplamasını bir kapta iyice karıştırın.
6- Tavuk parçalarının her tarafını unla iyice kaplayın.
7- Un hafif sarıncaya kadar 10 dakika bekletin.
8- Aynı işlemi ikinci kez tekrarlayın.
9- Fritözde yağı iyice kızdırın.
10- Tavuğu sıcak yağda kızartın ve altın kahverengi rengini alıncaya kadar kızartın. kalça ve kanatlarını birlikte kızartın ve beyaz etleri birlikte kızartın. Pişirme süresi tavuk boyutuna ve kullanılan yönteme göre değişir.
11- Kağıt havluların üzerine bir tel rafa çıkarın.
Sıcak servis yapın !!
Keyfini çıkarın!
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder